Historie

In het begin van de jaren dertig van de vorige eeuw richt de heer O. Zimmerman het Technisch Bureau voor gietijzer producten Soest (TBS) op. Hij vestigt zich in een garagepand in Soest. TBS produceert aanvankelijk alleen kolken en putafdekkingen van gietijzer. Na een korte periode verhuist het bedrijf naar de molen ‘de Vlijt’ aan de Kerkstraat.

Innoveren met nieuwe materialen

Vlak voor de oorlog wordt ijzer schaars en dus duur. Daarom experimenteert Zimmerman met de combinatie van gietijzer met beton. Hij ontwerpt een verankering van het gietijzer in het beton en vraagt daar octrooi voor aan. Het is een kwalitatief goede en goedkope oplossing die nog steeds zijn vruchten afwerpt.

De groei van TBS

In 1952 verhuist het bedrijf naar het nieuwe industrieterrein aan de Beckeringhstraat. TBS levert in die periode kolken en putafdekkingen aan alle gemeenten in Nederland, maar ook aan de Belgische markt.

Marktleider

In de jaren zestig neemt Zimmermans schoonzoon E.S. Raatjes het bewind over. Vanaf dat moment groeit het bedrijf in rap tempo verder. Waren er in 1950 nog 21 personeelsleden, aan het eind van de jaren tachtig zijn dat er 140. TBS wordt marktleider op het gebied van kolken, putafdekkingen, schuiven en terugslagkleppen.
In de jaren negentig wordt TBS een onderdeel van de Ballast Nedam en in die periode worden er flink ingezet op certificering en productontwikkeling.
TBS vertegenwoordigd als marktleider de Nederlandse afwateringsbranche in diverse Europese Norm commissies.

Heden

TBS is sinds 2017 door Triacta overgenomen van Ballast Nedam en toegevoegd aan de pas opgerichte Imber Holding.
Op 1 januari 2020 worden de krachten gebundeld met SVA en zal TBS en SVA beiden als merk worden ondergebracht binnen de TBS-SVA GROEP.

Historie

Op zoek naar nieuwe mogelijkheden? We adviseren u graag.

Bent u geïnteresseerd in onze producten of heeft u een vraag?