IE SYSTEMS wordt onderdeel van TBS-SVA GROEP

Met trots willen wij onze relaties meedelen dat IE Systems afgelopen week onderdeel is geworden van de TBS-SVA Groep.
IE en TBS-SVA zijn beide bedrijven welke gefocust zijn op het ontwikkelen, produceren en leveren van producten en diensten t.b.v. de Nederlandse riolerings- en afwateringsmarkt. De bedrijven doen al langdurig zaken met elkaar op het gebied van de gepatenteerde kanteldeksels van IE.

H2S Rioolgas

In de afgelopen 25 jaar heeft IE Systems een aantal baanbrekende oplossingen op het gebied van H2S aanpak bij gemeenten en waterschappen geïntroduceerd.
Beide partijen zien het belang van een gestructureerde aanpak van stankoverlast en aantasting door H2S
Door veranderingen en aanpassingen in de (mechanische) riolering systemen, zoals het afkoppelen van regenwater, zullen dit soort problemen zich ook in de toekomst steeds frequenter voor doen.

Rick Wopereis

Samen met Jaap van Baar heeft TBS-SVA een opvolger van Jaap gevonden in de persoon van Rick Wopereis.
Rick heeft 10 jaar ervaring in de riolering. Sinds 2019 is hij als zelfstandig adviseur actief voor verscheidene gemeenten.
Tevens heeft Rick afgelopen jaren verschillende projecten samen gedaan met IE Systems.

Na de overname blijft Jaap als adviseur nog nauw betrokken voor met name de overdracht naar Rick, zowel op de achter- als voorgrond.

Toekomst TBS-SVA en IE

TBS-SVA wil zich komende jaren gaan richten op groei middels het ontwikkelen van nieuwe producten, maar ook zoals nu het geval is: middels overnames.
Met IE haalt TBS-SVA een specialist binnen op het gebied van H2S-oplossingen. IE blijft onder eigen naam actief in de markt. TBS-SVA zal IE met name commercieel ondersteunen in haar verdere groei. De dagelijkse leiding valt onder Rick.

Jaap van Baar, voormalig directeur/eigenaar IE Systems:
Belangrijk voor mij, als oprichter van IE Systems, was dat mijn medewerkers en onze opdrachtgevers bij een overdracht op dezelfde positieve/innovatieve manier zoals wij altijd hebben gewerkt door mogen gaan. Door deze overname is dit gegarandeerd.

Rick Wopereis, nieuwe directeur IE Systems:
Vanuit mijn huidige rol als adviseur binnen de (mechanische) riolering kom ik de problematiek van aantasting door H2S gassen en geuroverlast frequent tegen. De link met IE-Systems en Jaap van Baar was er daardoor al meerdere jaren. De betrouwbare oplossingen en innovatieve producten die IE-Systems biedt sluiten naadloos aan bij mijn eigen manier van werken en ambities.
Ik ben erg blij met de samenwerking met TBS-SVA en zie er naar uit om IE-Systems op een ambitieuze wijze voort te zetten!

Willy Bruckers, Commercieel Directeur TBS-SVA:
Wij zien toenemende aandacht bij gemeenten voor de problemen welke H2S rioolgas met zich meebrengen.
Jaap en team hebben afgelopen jaren met de luchtinjectiekasten een mooie oplossing (door)ontwikkeld en inmiddels daarmee meer dan honderd gemeentes geholpen met hun H2S-aantasting en overlast.
Wij zijn erg blij met deze overname, en ik wil Jaap bedanken voor de afgelopen 10 jaar waarin we erg fijn hebben samengewerkt.

IE Systems is opgericht in 1997 door Jaap van Baar en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd door betrouwbare oplossingen te bieden tegen geurhinder en rioolschade veroorzaakt door H2S.
IE Systems onderscheidt zich binnen de markt met een scala aan innovatieve oplossingen die worden samengebracht in efficiënt maatwerk tegen een scherp tarief. Deze positie behouden wij door continu nieuwe producten te ontwikkelen en onze (interne) processen te verbeteren.
www.iesystems.nl

TBS-SVA Groep is marktleider in Nederland op het gebied van afwateringsvraagstukken.
Op de betonproductielocatie in Nederweert wordt met ca. 100 FTE een breed assortiment Kolken, Toegangsystemen (o.a.. putafdekkingen en luiken) en Lijnafwatering geproduceerd
www.tbs-sva.nl

IE SYSTEMS UIT ALKMAAR ONTWIKKELT AL 23 JAAR INNOVATIEVE EN DUURZAME PRODUCTEN VOOR DE RIOLERINGSBRANCHE