Update Februari 2024

Zelfdragende design afwatering op maat

De gemeente Den Haag kiest al jaren heel bewust voor zelfdragende goten om faalkosten te voorkomen en soms moeten we daarvoor heel creatief zijn.

Voor de speciale locatie Spuikwartier in Den Haag, waren sleufgoten ingetekend door het ingenieursbureau van de stad. Vervolgens mocht TBS-SVA dit realiseren.

Onze engineeringafdeling paste een verlaagde zelfdragende gewapende goot met Corten-stalen sleufopzetstukken toe, gezien de beperkte inbouwhoogte. Het geheel volgens de uitvoering Type I van de EN-1433. In totaal produceerden wij ongeveer 600 meter goot met bijhorende zandvang/afvoer kolken. Ook de aansluitingen van de afvoer op de zandvang kolken moesten speciaal gerealiseerd worden vanwege deze lage inbouwdiepte.

De goten zijn vervaardigd in hoogwaardig ZVB C45/55 milieu klasse XD3, XF4 en XA3 en zijn dooizoutbestendig. De sleufopzetstukken zijn gemaakt uit verstevigd Corten-staal en voorzien van een hakvriendelijke sleufopening die mooi opgenomen kan worden in de luxe bestrating.

Ook in het werk waren er nog een aantal uitdagingen, maar die werden vakkundig aangepakt door aannemer Wallaard uit Noordeloos.

Het resultaat is een mooi en strak design plein met mooie bestrating en een discrete design afwatering.

Zelfdragende design afwatering

Even voorstellen: onze klimaat adaptatie adviseur

Maak kennis met Lars Emans! Lars is 33 jaar en is sinds 1 januari adviseur klimaat adaptatie bij TBS-SVA.

Lars heeft zich binnen TBS-SVA gespecialiseerd in allerlei vraagstukken rondom klimaat adaptatie en zal zich ook in de toekomst hier verder in ontwikkelen door opleiding en kennisdeling. Bovendien staat Lars in nauw contact met onze R&D afdeling en onze engineeringafdeling, om eventuele benodigde oplossingen te kunnen ontwikkelen en te realiseren.

Lars kan samen met u inventariseren wat de behoeftes, beschikbare ruimte en het budget zijn. Afhankelijk daarvan komt hij met een passend advies op maat, om groen, grijs en blauw te combineren in uw project.

TBS-SVA Groep BV investeert hiermee in de toekomst, want zorgzaam afwateren is onze prioriteit. We richten ons op schoonwater infiltreren, biodiversiteit stimuleren en een veilige en leefbare omgeving creëren, op een duurzame manier.

Wilt u meer weten? Neem contact op met Lars voor een korte introductie presentatie, over hoe hij u kan ondersteunen bij het klimaatadaptief maken van uw gemeente.

M:+31 6 26610834 E: l.emans@tbs-sva.nl

De MINI RAINGARDEN combineert grijs groen en blauw

Water zuiveren, bufferen, vertraagd afvoeren, zelf infiltreren én bijdragen aan stedelijke verkoeling en biodiversiteit: dat alles kan met de MINI Raingarden van de TBS-SVA Groep. Het is dan ook geen verrassing dat dit product veel aandacht kreeg op de laatste beurs Infra Relatiedagen in Hardenberg.

Kort samengevat werkt het als volgt: het water dat op de openbare infrastructuur valt, neemt vervuiling mee en komt in de MINI Raingarden terecht. De planten en het substraat, verrijkt met Urban Active Kool, houden de vervuiling vast, waardoor een natuurlijke reiniging plaatsvindt.

Het substraat fungeert als buffer en filter, terwijl het betondeel het water infiltreert. Daarnaast is de MINI Raingarden uitgerust met een aansluiting voor drainagebuizen en een overstort. Het geheel is een samenwerking van Green to Colour by Griffioen (de planten), BVB Landscaping (het substraat) en TBS-SVA Groep (het betondeel en leidingwerk).

Meer info? Zie onze animatiefilm of neem contact op met onze klimaat adviseur Lars.

MINI RAINGARDEN
Infra Relatiedagen

Terugblik Infra Relatiedagen en vooruitblik Aqua Nederland

Afgelopen maand stonden we op de beurs in Hardenberg en we kunnen wel stellen dat de Infra Relatiedagen voor ons zeer succesvol waren.

We hebben niet alleen positieve gesprekken gehad met onze huidige relaties, waaronder aannemers, gemeentes en ingenieursbureaus, maar ook veel interesse ontvangen van zowel bestaande als nieuwe contacten voor onze klimaat adaptieve oplossingen.

De agenda van onze klimaat adviseur vulde zich gestaag en diverse afspraken hebben al plaatsgevonden of staan gepland.

Er was ook veel interesse voor onze stormwaterkolk en onze rammelvrije Q-Line PRO kolk. Hiermee presenteerde TBS-SVA zich weer opnieuw als de vernieuwer en toonaangevende innovatieve producent van afwateringsproducten.

Wij kijken dan ook uit naar de komende beurs, de Aqua Nederland (19-20-21 maart 2024) in Gorinchem. Daar zullen wij voor de allereerste keer een Demo presenteren van een kolk met een meetsensor, want inzicht in het functioneren leidt tot beter beheer. Samen met ons zusje, IE systems, nemen wij met een gezamenlijke stand deel aan de beurs. IE systems zal diverse producten presenteren, zoals de IE systems kantelklep en oplossingen voor H2S-gas en geurbestrijding.

U kunt ons vinden op The Next level (bovenverdieping) met onze innovatieve oplossingen. We heten u van harte welkom op stand NR B205, tot dan!