Update juli 2022

Hoe het was bij de IFAT Beurs München

Op 1 juni trokken we met een gemengde delegatie van medewerkers van verschillende afdelingen vanuit Nederweert naar München om een bezoek te brengen aan de IFAT Beurs. IFAT is ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs voor milieutechnologieën en is het grootste platform voor water-, riool-, afval- en grondstoffenbeheer.

Als Nederlandse marktleider in afwateringproducten zijn wij altijd geïnteresseerd in alle nieuwe technologieën die beschikbaar zijn en of er mogelijke nieuwe trends op het gebied van waterbeheer zijn.

Uit het enorme aanbod is ons echter één ding als afwateringsbedrijf enorm opgevallen. Namelijk de trend en bewustwording van overheidsinstanties in de Scandinavische landen en Duitsland. Het infiltreren van regenwater, openbare pleinen, wegen, parkeerplaatsen en industrieterreinen kan niet zomaar gedaan worden en het blijkt dat dit “schone” regenwater eigenlijk helemaal niet zo schoon is. Ook het maken van circulaire grondstoffen, reinigen van hergebruikte grondstoffen en het toepassen ervan was een topic op de beurs.

Gelukkig is TBS-SVA met beide punten bezig om met oplossingen te komen, zoals zeef schermen in kolken, P-line MAX kolken, maar ook gebruiken wij minimaal 20% hergebruikte grondstoffen in onze kolken en putranden.

IFAT beurs München

Tip van de Maand: Kolken

Kolken zijn belangrijk

Uit onderzoek is gebleken dat er uit elke kolk gemiddeld 8 kg vuil per jaar wordt gehaald. In Nederland liggen er ruim 7 miljoen kolken. Dat houdt dus in dat men meer dan 55.000 ton(!) vuil uit de kolken haalt per jaar. Leuk zou u denken, maar wat velen zich niet realiseren is dat maar 75% van dit vuil gerecycled kan worden. Dus 25% (2 kg) is dusdanig verontreinigd dat dit vernietigd moet worden. 14.000.000 kg zwaar verontreinigd vuil houden we met kolken uit ons milieu. Dus kolken zijn veel belangrijker dan u misschien in eerste instantie dacht!

Medewerkers in de Spotlight

Medio juni namen we na een dienstverband van net geen 48 jaar afscheid van onze expediënt Thijs Gomes. In de afgelopen jaren heeft Thijs van alles en nog wat meegemaakt met zeker de nodige veranderingen op het gebied van transport, interne transport, veiligheid en klantverwachtingen. In de afgelopen tijd heeft Thijs twee jonge collega’s kunnen opleiden en kan hij met een gerust hart zijn werk overdragen aan deze enthousiaste collega’s. Rick Bruckers en Lars Emans zullen vanaf nu alle expeditie afroepen, opnemen en begeleiden, zowel intern als extern

Cortenstaal sleufgoot

Design afwatering moet niet alleen mooi zijn

Herkent u het probleem dat een mooie lijnafwatering na enkele jaren niet meer te openen is of helemaal kapot gereden is? Wij van TBS-SVA vinden dat afwatering niet alleen mooi moet zijn, maar ook gebruiksvriendelijk, functioneel en robuust en dit voor een betaalbare, maar realistische prijs. De oplossing is zelfdragende staalnet gewapende goten, zoals de sleufgoot SGT 2020 of de roostergoot Urban City 150 met gemakkelijk te openen zandvang/afvoerputten. Of de goten met sleuf opzetstukken, zoals de Z100. Hierbij gebruiken we conisch gevormde binnen bakken voor bestrating en extra grote toegangsluiken ter grootte van een kolk. Al deze goten zijn te plaatsen op een gefundeerde werkvloer en zo in te straten zonder beton omhulling. Zo blijft uw lijnafwatering mooi, functioneel en onderhoudsvriendelijk.