Update oktober 2023

Klimaat Adaptatie

Schoon water infiltreren is belangrijker dan je denkt!

Grote langdurige droogte versus enorme stortregens, we kunnen niet meer ontkennen dat het klimaat verandert. Lage grondwaterstanden, wateroverlast, planten en bomen die verdrogen. Dit alles vraagt om passende oplossingen.

Daarom ontwikkelt TBS-SVA een compleet assortiment klimaat adaptieve producten.

Er zijn al jaren diverse producten op de markt waarbij vaak de kwantiteit van het water belangrijk was, maar niet de kwaliteit. Dit laatste vinden wij onterecht en wij zien het als onze missie om dit te veranderen.

Er zijn in het assortiment van TBS-SVA inmiddels verschillende producten beschikbaar op het gebied van waterfiltering, waterbuffering en waterinfiltratie waarbij we het water zo schoon mogelijk willen infiltreren.

Wij ontwikkelden in de afgelopen twee jaar diverse producten, zoals de Cool City Drain, de Cycloon filterputkolk, de City Kross kolk maar ook bufferende/infiltrerende gracht en gootelementen.

Kortom wij zijn steeds meer klaar voor een schone en groene toekomst. Wil je hierover meer info? Neem contact met ons op.

Klimaat Adaptatie

Vakbeurs Openbare Ruimte

Onze deelname aan de Vakbeurs Openbare Ruimte afgelopen maand, kunnen we een absoluut succes noemen. Onze nieuwste producten, waaronder de Mini Raingarden en de Cycloon Filterputkolk, trokken flink de aandacht, en niet alleen bij ons. Ook op de stand van BVB Landscaping en Griffioen (GreentoColour) stond een demo-exemplaar van een Mini Raingarden. Dit in het kader van de samenwerking tussen TBS-SVA en de genoemde bedrijven.

Ieder bedrijf bracht zijn eigen specialisme in: prefabbeton door TBS-SVA, drainagebodem/substraat door BVB Landscaping, en openbaar groen door Griffioen/GreentoColour. Deze samenwerking heeft geleid tot de totstandkoming van de Mini Raingarden, die op de beurs goed werd ontvangen vanwege zijn brede toepassingsmogelijkheden.

Ook was er veel aandacht voor onze nieuw ontwikkelde amfibie-ontsnappingstrap. Kikkers, padden en kleine reptielen zoals hagedissen en salamanders kunnen hierdoor snel en eenvoudig uit een kolk ontsnappen. Kennisorganisatie RAVON heeft na een onafhankelijk onderzoek van meerdere oplossingen uit de markt, onze amfibie-ontsnappingstrap tot beste voorziening in betonkolken uitgeroepen.

Ontdek onze nieuwe Assortimentswijzer

De gloednieuwe assortimentswijzers van TBS en SVA liggen voor u klaar! Deze assortimenswijzers geven u een overzicht van ons assortiment kolken, putafdekkingen, rooster elementen, industriële lijnafwatering en binnenstedelijke lijnafwatering.

Als gevestigd producent en leverancier van betonproducten voor afwatering, zijn wij betrokken bij vele en diverse infrastructuurprojecten in Nederland, hiervoor hebben wij verschillende kwalitatief hoogwaardige producten ontwikkeld met een onderscheidend vermogen. De gekende kwaliteitsmerken TBS en SVA zijn inzetbaar voor binnenstedelijke toepassingen, industriële toepassingen en allerlei infrastructuur werken waar afwaterings- of toegangsproducten nodig zijn.

Download de online assortimentswijzer van TBS of SVA hieronder.

Wisseling van de wacht, twee nieuwe accountmanagers!

Doordat onze accountmanager Nicole Diels een nieuwe uitdaging elders heeft gevonden, zal haar plaats in het rayon Zuid-Oost overgenomen worden door Vincent van Vlodrop. Vincent is ruim 25 jaar bij ons in dienst waarvan de laatste 11 jaar als account manager Midden-Oost. Als echte Limburger gaat Vincent graag de uitdaging aan om het meest zuidelijke rayon over te nemen.

Hierdoor kwam er een vacature voor het rayon Midden-Oost vrij en wij zijn zeer verheugd te kunnen mededelen dat deze vacature per 1 november zal worden ingenomen door Corwin Sagt, 54 jaar en boordevol ervaring in o.a. Bouw en industrie, maar ook in de GWW sector. Corwin is voor ons geen onbekende en was reeds voor ons werkzaam in de periode 2016-2019 en verhuisde destijds mee met de verkoop van B&I.

Wij zijn zeer blij met de terugkomst van Corwin en wensen beide heren veel succes toe in hun nieuwe uitdagingen.

Contactgegevens:

Vincent van Vlodrop Zuid-Oost tel: 06-13083556 e-mail: v.vanvlodrop@tbs-sva.nl

Corwin Sagt Midden-Oost tel: 06-45898807 e-mail: c.sagt@tbs-sva.nl

nieuwe accountmanagers

Werkbezoek Scandinavië; Rain Gardens in de praktijk

In de afgelopen maand september is een 4 koppige delegatie van TBS-SVA afgereisd naar Scandinavië om de steden Kopenhagen in Denemarken en Malmö in Zweden te bezoeken.

Reden van het bezoek: “hoe gaat men daar om met klimaat veranderingen en afstromend vervuild regenwater van wegen en hoe kan men dit integreren in een binnenstedelijke omgeving.”

We kregen in Kopenhagen een rondleiding door de stad, waar men daar voornamelijk inzette op tijdelijke buffering en vertraagd afvoeren. Ook viel het op dat men vaak daken, trottoirs en fietsstroken apart liet afvoeren van de rijbanen. In Malmö was men een stap verder want daar werd ook de vervuiling van het afstromend regenwater aangepakt, middels diverse oplossingen.

Ook op het gebied van toegepaste substraten konden we veel informatie krijgen, waarbij ons eerdere onderzoek en de samenwerking met BVB landscaping werden bevestigd.

Het werd tijdens ons bezoek ook duidelijk dat Rain Gardens een mooie invloed kunnen hebben op de leefomgeving en een positieve bijdrage kunnen leveren aan de stadsverkoeling en zelfs aan de verkeersveiligheid.

Dit werkbezoek sterkt ons in de ingeslagen weg om aandacht te schenken aan de leefomgeving en het bufferen/vertraagd afvoeren van (schoon) hemelwater.

Werkbezoek Scandinavië